Monday, May 20, 2013

my cinderella moment
Upea Turun linna, hauska keskiaikainen ohjelma, suussa sulavat herkkuruuat sekä ihanat työkaverit, kauppiaamme ja yhteistyökumppanimme - näistä aineksista rakentui todella mahtava ilta! Jos tilaisuus tarjoutuu, suosittelen ehdottomasti osallistumaan Turun linnan keskiaikaisille illallisille. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää, ja renessanssi-iltaan kuuluvan ohjelman näyttelijät (herttuapari, musikantit ja tarjoilijat) osasivat todella asiansa. He kertoivat herttuaparin ja linnan historiasta hauskalla ja mukaansa tempaavalla tavalla tarinan muodossa, joka johdatteli koko iltaa. Musikantit soittivat taustalla keskiaikaista musiikkia, ja välillä herttuapari lauloi upeilla äänillään. Pitkien pöytien päissä paloivat kyntteliköt, ja suosiota osoitettiin hakkaamalla nyrkkiä pöytään. Illallinen syötiin lähes kokonaan käsin, ja lautasen virkaa toimitti suuri pyöreä ruisleipä. Leipään imeytyikin illan mittaan kaikki ihanat rasvat ja kastikkeet, teki mieli pakata se kassiin mukaan seuraavaa aamua varten :)

Tämä tuhkimo tosin oli niin väsynyt, että esikuvansa mukaisesti paineli karkuun (eli nukkumaan rättiväsyneenä) puolen yön aikoihin. Se olikin ihan hyvä päätös, sillä sunnuntaina oli vielä työpäivä tiedossa. Mekko tuli nyt kuitenkin korkattua, ja tämän viikon lauantaina se pääsee ulkoilemaan pidemmän kaavan mukaan ennen kuin se pakataan odottelemaan tulevia iltapukujuhlia. Se on kyllä niin kaunis, että niitä odotellessa joudun ehkä välillä kurkkimaan sitä vaatekaapin raosta :)

//I had my Cinderella moment last saturday, when we had a renaissance evening at Turku castle. The dinner was so delicious, and it was served on top of a rye bread as they did in the middle ages.22 comments:

 1. Vau vau vau, mikä mieletön mekko ja kampaus ja meikki ja kaikki!!

  ReplyDelete
 2. Uskomattoman upea mekko ja koko nainen!

  ReplyDelete
 3. Upea ilmestys olet, mekon väri on täydellinen! Olen osallistunut vastaavanlaisille illallisille Irlannissa yhdessä linnassa ja se oli hauska kokemus. Kiva tietää, että Turussakin on tuohon mahdollisuus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ehdottomasti kannattaa mennä jos tilaisuus tulee, oli kyllä ihan huippuilta!

   Delete
 4. Wow upea mekko, kampaus ja sinä !!!

  ReplyDelete
 5. Wau! Kaikki on vaan niin kohdallaan. Mekko on täydellinen, kampaus on upea ja sinähän suorastaan hehkut onnellisuutta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, oli kyllä niin prinsessainen olo että kyllä hymyilytti :)

   Delete
 6. Voi kuinka kaunis ja upea olet! Ja ihana puku ja ihana Turun linna! Kuullostaa hienolta tapahtumalta!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Nonna! Oli kyllä hieno ilta!

   Delete
 7. Upealta näytät ja vielä tuo miljöö taustalla... Waupatiwau!

  ReplyDelete
 8. Wau, ihania kuvia, siis mielettömän kaunis sinä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tässähän ihan punastuu :)

   Delete
 9. Minä katsoin, että jokone Ruotsin häät on menossa, kun näin upea ilmestys on kuvissa! Siis olet niin kaunis, että olen ihan sanaton. Upea punainen puku! Tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että nyt nostelen punttia ahkerasti, jottaolen syksyllä kunnossa ja sitten hankin tuleviin juhliin tuollaisen puvun. Punaisena. Absolutely.

  Turun linnassa olen ollut myös pari kertaa häissä ja kerran keskiaikaisissa pidoissa. Mutten kyllä noin upeissa vaatteissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunis kiitos Mapsi! Punainen on kyllä näyttävä väri, vähän ensin arkailin mutta onneksi kuitenkin päädyin siihen.

   Delete

Thanks for your time!