Monday, August 19, 2013

the devil soup


En ole mikään kovin innokas kokkaaja, mutta silloin tällöin repäisen ja laitan muutakin kuin pakastepitsan mikroon. Paholaissoppa on kuitenkin all-time-favorite-mättö - sitä kuuluu tehdä aina sammiollinen kerralla ja syödä vaalean paahtoleivän kanssa kovasti ryystäen. Parhaimmillaan tämä tulinen keitto on talvipakkasilla, mutta eipä nämä helteet ole kovasti viime päivinä hellineet joten sopinee myös Suomen kesään. Soppaan tarvitset seuraavia aineksia:

1 1/2 - 2 litraa lihalientä, riippuen kuinka juoksevaa soppaa haluat
800 g jauhelihaa
1 punainen ja 1 keltainen paprika
2 isoa sipulia
suolakurkkua oman maun mukaan (itse käytän purkissa olevia voileipäkurkkuja)
valkosipulia niin ikään oman maun mukaan (eli PALJON!)
1 purkki tomaattipyreetä
1 kg tomaattimurskaa
2 purkkia smetanaa
chiliä oman maun mukaan (tulista sen olla pitää!)
muita mausteita (itse laitan pippurisekoitusta)

Ruskista jauhelihat, pilko vihannekset ja laita kaikki muutkin ainekset pataan porisemaan tunniksi tai pariksi. Soppa vain paranee vanhetessaan joten seuraavana päivänä makunautinto on vieläkin mahtavampi. Enjoy!

//I'm not much of a cook, but this devil-soup is one of my favorite dishes. As it's so spicy, it's best at winter time, but here in Finland we'd had so crappy weather it suits here also in summer time. Here's what you need:

1 1/2 - 2 litres of water, depending how soup-like you want
800 g minced meat
1 red and 1 yellow paprika
2 big onions
pickles
garlic (I use a LOT)
small can of tomato puree
1 kg of chopped tomatoes
2 jars of sour cream
chili (I use a LOT of this one also)
other spices you like (i use mixed pepper)

Cook the minced meat, chop the vegetables and toss them in a big pot with everything else. Let it boil for an hour. This soup gets better with time, so it'll taste best the next day. Enjoy!

6 comments:

  1. Tätä en olekaan kokeillut, kiitos vinkistä - pitäisiköhän heti lähteä kauppaan...?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tule sitten kertomaan, tykkäsitkö :)

      Delete
  3. Voi nam mikä ohje! Meillä tosin olla paprika-allergikkoja, mutta muuten ohje kuulostaa vallan täydelliseltä, että laitetaan sitten vaan sipulia ja tuoretta tomaattia vaikka sekaan. ihana ohje, kiitos <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olepa hyvä vaan, tämä on kyllä niin herkkua!

      Delete

Thanks for your time!