Thursday, October 24, 2013

tuscany photo diary part 2
Kolmantena reissupäivänä keskityimme tukikohtaamme Montecatini Termeen, ja heti aamusta suuntasimme kaapelijunalla kohti korkeuksia ja kukkuloilla sijaitsevaa Montecatimi Alton kylää. Koska suurin turistikausi oli jo ohi, saimme rauhassa tutkia pienen kylän kapeita katuja. Välillä oli ihan aavemainen tunnelma, kun ketään ei kissoja lukuunottamatta näkynyt missään. Lounastimme keskusaukiolla pienessä tunnelmallisessa ravintolassa, ja mozzarellasalaatti sekä herkullinen juustolajitelma ei ehkä koskaan ole maistunut niin herkulliselta!

Päivän kääntyessä iltapäivän puolelle matkasimme kaapelijunalla takaisin alas, ja pienen lepohetken jälkeen vielä oman kylämme keskustaan kauppojen tarjontaa tutkimaan. Tähän väliin muotihuomio - lähes kaikilla (ja todella tarkoitan liioittelematta lähes kaikilla) naisilla oli sekä Firenzessä että muissa kaupungeissa jaloissaan toinen toistaan makeempia bikerbootseja! Löysin itsellenikin uuden parin, se olikin Olivian ja Miehen tuliaisten lisäksi lähes ainoa ostos juustoja ja muita herkkuja lukuunottamatta.

Illan hämärtyessä päätimme suunnata vielä kerran kaapelijunalla korkeuksiin, sillä kuulimme kylän olevan todella tunnelmallinen iltaisin kun keskusaukion valot loistivat pimeydessä. Jälleen kerran saimme lähes koko aukion omalle porukallemme, ja illan viileydestä huolimatta söimme illallista ulkona ihaillen kaunista näkymää. Alkupalojen, pitsan ja viinilasillisten jälkeen kaikki olivatkin päivästä niin poikki, että puolen yön aikaan lähtenyt viimeinen kaapelijunavuoro ei tuntunutkaan enää yhtään liian aikaiselta. Päivällä oli kovasti suunnitteilla että illalla mennään vielä laittamaan jalalla koreasti, mutta kiltisti kömmittiin junalta suoraan hotellille :)

//Second day in Tuscany we spent it in our "home base" Montecatini Terme, and in the small mountain village on top of it.

10 comments:

 1. Aivan huippuja hetkiä ja tunnelmia kuvin :) Nyt alkoi tekemään mieleni pizzaa, onneksi huomenna on perjantai :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos SatuMaria! Pitsa on kyllä niin herkkua :)

   Delete
 2. Aivan ihania matkakuvia! Mulla on kanssa ihan mieletön matkakuume. Reissaamme Italiaan ensi toukokuussa, mutta sinnekin on niin pitkä aika! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkin jo kuumeillaan seuraavaa reissua :)

   Delete
 3. Kiitos kaunis ihanista matkakuvista ja nojatuolimatkasta! <3

  ReplyDelete
 4. Upeita nämäkin kuvat ! Sinun asusi kuvassa, jossa istut portailla on ihana. Varsinkin nuo pinkit tohvelit :)

  ReplyDelete

Thanks for your time!