Sunday, November 24, 2013

OTZshoes & squirrels
COAT United Colors of Benetton / SCARF H&M / JEANS J. Crew / SHOES OTZshoes (gifted)

Aamupäivällä suunnattin kaupan kautta kassi täynnä pähkinöitä Seurasaareen. Pienelle meinasi jo epätoivo iskeä, kun mama oli luvannut kurreja eikä niitä näkynyt mailla eikä halmeilla. Pähkinät meinasivat kadota parempiin suihin, kunnes oravabongailut jo luovuttaneena puusta kuului vihdoin rapinaa ja pörröinen häntä vilahti oksien välistä. Orava! Riemulla ei ollut rajaa, ja kurrepolot meinasivat tehdä täyskäännöksen kun toinen niin innoissaan hihkui ja hypähteli. Neiti suostui kuitenkin sen verran rauhoittumaan ja laskemaan volyymia, että pienet karvakamutkin uskalsivat ihan lähietäisyydelle. Pähkinät tekivät kauppansa ja tyytyväinen neiti kiipesi rattaisiin mussuttamaan omia eväitään.

Päivä oli auringonpaisteesta huolimatta melkoisen vilpoinen, eikä paksu villapaita talvitakin alla ollut yhtään liikaa. Mutta paidasta ja takista viis - katsokaa miten makeet popot! Sain OTZshoes Scandinavialta itselleni parin ehkä makeimpia talvikenkiä ikinä. Ennustan näistä UGGien ja EMUjen tappajaa :) Kenkien tarinan voi lukea kokonaisuudessaan valmistajan sivuilta (täältä), mutta pähkinänkuoressa kerrottakoon, että kengät ovat saaneet inspiraationsa 3300 eKr eläneen Ötzin jäämiehen kengistä. Ötzin muumioitunut ruumis löydettiin jäätyneenä Alpeilta vuonna 1991, ja sen vaatteet sekä kengät olivat erittäin hyvin säilyneet. Ötzin nahkaiset kengät olivat yllättävän hienoa työtä. Pohjat olivat karhunnahkaa ja päälliset peurannahkaa, punotut osat puunkuorta. Kengissä oli eristeenä heinää, ja ne oli käsitelty vedenpitäviksi eläinrasvoilla. 

Tämän päivän OTZshoes -jalkineet on valmistettu kunnioittaen alkuperäisiä jäämiehen kenkiä (kuva alla), muunnettuna nykyajan trendejä vastaaviksi. Kengissä on ergonominen ja antibakteerinen korkista valmistettu pohjallinen, joka muotoutuu käyttäjän oman jalan mukaan. Itse olen omillani tepsutellut vasta päivän, mutta täytyy jo tässä vaiheessa sanoa, että mukavampia kenkiä saa varmasti hakea! Pohjallinen on todella miellyttävä, ja kengät tuntuvat lämpöisyydestään huolimatta todella kevyiltä kävellä. Jalat kiittävät :)

Mitäs tykkäätte historiallisista popoistani?
Jos joku muukin kenkiin ihastui yhtä tulisesti kuin minä, maahantuojalta voi kysellä lisätietoja ja jälleenmyyjiä. Kengät ovat tulossa myyntiin ensi vuoden alussa.

//I was gifted with a pair of the coolest winter boots ever by OTZshoes. After one day of use, I'm ready to say that these will be the UGG and EMU killers :) You can read the whole story behind the brand here, but here's a little something in a nutshell. The shoes are inspired by the shoes of a "Oetzi Iceman", who lived back in 3300 BC. His mummified body was found in 1991, and his clothes and shoes were really well preserved. The shoes were quite remarkable considering the time period - made of deer skin stitched to a bear skin sole with an internal woven net filled with dried grass and moss for warmth and comfort.

The OTZshoes are made inspired by Oetzi's ingenuity but incorporating today's trend, comfort and technology. The insoles are made of cork, they are ergonomic and antibacterial and will mould to the shape of the user's own feet.

8 comments:

 1. Olen nähnyt Ötzin vuonna 2005 British Museumissa, vaikuttava näky. Noi kengät ovat kyllä mukavan ja lämpimänoloiset :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin haluaisin nähdä kyseisen herran ihan livenä :)

   Delete
 2. Ihania kuvia ! Ihastelin tuota takkia jo instassa.Upea ! Ja kengät näyttävät ihanan lämpöisiltä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara :)

   Ne kyllä ovat ihan superlämpimät!

   Delete
 3. Ihanat kuvat! Ihanat popot, näyttävät niin ihanan lämpöisiltä ja mukavilta!

  ReplyDelete
 4. Nää uudet versiot ei kait ole tehty karhunnahasta? :D Aikas ihanaiset, ja todellakin lämpöisen näköiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei sentään :)
   Nyt kun on päässyt oikein pakkasillakin testaamaan, niin todellakin ovat myös lämpimät!

   Delete

Thanks for your time!