Wednesday, January 22, 2014

berlin it is!


Talvilomareissu on vihdoin varattu, tosin auringossa relaamisen sijaan suuntaammekin kaupunkilomalle Berliiniin! Matkaseurana minulla on äitini, kaksilahkeiset ja nuori neiti jäävät tällä kertaa kotiin. Ihan hyvä päätös, sillä ketään heistä ei kiinnosta suunnittelemamme museoissa pyörimiset ja shoppailuretket niin kuin meitä. Vielä saa pienen tovin tosin odottaa, sillä matkalle lähdemme vasta maaliskuun lopussa kun äidilläni on 60-vuotissynttärit. Reissusuunnitelmissa on tietysti jo edellä mainitsemani museot (varsinkin Neues Museum ja sen muinaisen Egyptin näyttely), perusnähtävyydet, shoppailu ja vintageliikkeiden tonkiminen sekä hyvä ruoka.

Berliini on minulle ihan uusi tuttavuus, joten nyt te kenelle se on jo tuttua kauraa, voisitte kertoa parhaita vinkkejänne. Kaikki ravintolasuosituksista lähtien otetaan innolla vastaan!

//Going to Berlin in march! Haven't been there before, so all tips are really welcome.

5 comments:

 1. Voi ihana ihana Berliini!

  Vinkkeinä:

  Menkää lounaalle KaDeWen ylimmän kerroksen kahvilaan talvipuutarhaan. HInnat ovat kyllä Helsingin keskustan tasoa, mutta salaatti vaihtoehdot upeat ja ne maksetaan painon mukaan. Toki leivoksiakin saa, väitän: koko Berliinin parhaita.

  KaDeWe:stä pääovista ulos niin vastapäätä on sitten kaupungin palkituin ja kehutuin Curry-wurst paikka josta saa Bratwurstinkin kuten se oikeasti ymmärtääkseni pitäisi tehdä. Vaikka ei tykkäisi, niin kannattaa kokeilla tätä seisomaruokailun nautintoa, on meinaan niin Berliiniläistä kun olla ja voi.

  Me söimme lounaita muuten tavarataloissa ruokapuolella. Edullisella hinnalla ja hyvää ruokaa. Tiskiruokailu oli hauska kokemus. Europacenterin kiinalainen on kokeilunarvoinen jos hotelli on sillä puolella Berliiniä (jos ette ole varanneet vielä, niin minun sydämeni lämpeni sille länsipuolelle paljon enemmän kuin idän puolelle, mutta se on makuasia).

  Nähtävyyksistä eläintarha oli itselleni ehdoton ykkönen (BaoBao-kokemuksesta huolimatta). Kyllä se Brandenburgin tori kannattaa nähdä, samoin moni muu "pakollinen" (löytyvät kyllä listalta top 10 things to see :D ).

  Itse shoppasin mieluiten KuDamilla, mutta ostoskeskuksella on puolensa tietysti, yksittäiset liikkeet viehättivät. Deichmannin kenkävalikoima on hulppea, edullinen ja yllättävän kestäviä tuotteita. Mies vinkkasi hakemaan kaksilahkeisille Conradilta tuliaiset, jos elektroniikasta pitävät.

  Blogissani on enemmän berliinitagin alla, tässä nyt ne hätäisimmät. Kysellä saa lisääkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos hirmusti Dahlia! Kävinkin sun blogissa jo uudestaan lukemassa noita Berliini-postauksia, ja poimin sieltä vinkkejä talteen :)

   Delete
 2. Ihanaa! Berliini on ollut omalla listalla vähän turhankin kauan. Olisi hauskaa päästä viimein tuonne! Matkakuvia ja -tunnelmia siis odotellessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama täällä, Berliini on keikkunut listalla pienen ikuisuuden! Kuvia lupaan räpsiä ison kasan :)

   Delete
 3. Kävin Berliinissä jokunen vuosi sitten juurikin maaliskuussa. Kaupungista sai silloin vähän ankean kuvan, mutta kai se on sama juttu lähes missä Euroopan suurkaupungissa tahansa tuohon aikaan. Tykkäsin silti tunnelmasta, sopivan boho meininki ainakin siellä idässä :) KaDeWe-tavarataloon ihastuin aivan kamalasti, samoin Charlotten burgin alueeseen (siellä oli kauniita taloja). Tv-torni oli ehkä kivoin nähtävyys :)

  ReplyDelete

Thanks for your time!