Thursday, February 6, 2014

4eyesOlen jo jonkun aikaa ollut sitä mieltä, että joku käy salaa säätämässä näyttöni ja lukemieni kirjojen fonttikokoa pienemmäksi ja tarkkuutta huonommaksi. Koska kukaan ei kuitenkaan ilmoittautunut ilkivallan tekijäksi, järkevämpi selitys oli näköni huonontuminen. Parisen viikkoa sitten marssin suosiolla optikolle, ja rillituomiohan sieltä tuli. Plussaa löytyi molemmista silmistä 1,25 joten näyttöpääte- ja lukulasit olivat ihan perusteltu juttu. Eipähän tarvitse enää siristellä otsa kurtussa!

Kehyksiä valitessani olin aivan pihalla, ja optikkokin varmaan jo hermostui kun en millään osannut päättää. Jostain syystä sen tyyliset mallit joita käytän aurinkolaseissa näyttivätkin ihan erilaisilta silmälasiversioina eivätkä istuneet minulle ollenkaan. Valitsin sitten useiden kymmenien sovitettujen jälkeen matalat punaiset peruskehykset, olisin varmaan testaillut vielä sata mallia lisää jos olisin kehdannut. Täytyy sitten jossain vaiheessa hankkia tähän rinnalle jotkut päheämmätkin versiot.

Tänään sain jo aamusta viestin, että lasini ovat vihdoin valmiit ja noudettavissa. Nehän piti tietysti käydä hakemassa saman tien, heti tietokonetta päälle ja uusia kakkuloita testaamaan. Kyllä nyt kelpaa katsella! Ei tarvitse enää istua nenä kiinni näytössä, joten ergonomiaihmisemmekin olisi oikein ylpeä tämän päiväisestä työasennostani. Vähän tämä uusi rillilookki vaatii totuttelua, mutta toisaalta eipä näitä tarvitse pitää kuin töissä ja lukiessa. Älykkyysosamääräni nousi kyllä heti varmasti useamman pykälän :)

//My eyesight isn't as good as it was, so I got myself a pair of glasses to use at the office and when reading. 

6 comments:

 1. Hyvän malliset kehykset, sopivat nätisti! Voi kun tekisi itsekin uusia laseja mieli, mutta näillä mennään nyt, ei ole mikään halpa reissu kaikkine hiontoineen nämä meikäläisen linssit, kehykset saisi kyllä edullisesti.

  Laseihin tottuu, työkaveri äkisi vaikka kuinka kauan laseja vastaan pääkipuisena kunnes sitten taipui. On nyt sitten innostunut hankkimaan useammat lasit eri tyylillä joten katsellaan täissä sitten herra mitä erinäisimmissä kehyksissä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Dahlia!
   Olisi vaan pitänyt jo aikaisemmin hankkia :)

   Delete

Thanks for your time!