Wednesday, March 19, 2014

beauty alchemy // home made purifying clay mask
Tämän keittiönoidan kaapeista löytyy yrttien lisäksi paljon aineksia luonnolliseen ihon hoitoon. Sen lisäksi että keittelen rohdoksen jos toisenkin kaikenlaisiin vaivoihin ja kolotuksiin, sekoittelen mielelläni myös erilaisia kasvonaamioita sun muita kemppareita. Viime aikoina lisääntynyt auringonpaiste sekä valo saa ainakin minut puunaamaan kasvojen ihoa talvilevolta kevätkuntoon. Ajattelinkin jakaa tämän helpon, nopean ja itse hyväksi toteamani puhdistavan savinaamion reseptin. Itselläni on rasvaisuuteen taipuva sekaiho, joten aivan kuivaihoiselle resepti ei sellaisenaan toimi.

Bentoniitti on luonnon savea, joka muiden savien tavoin puhdistaa ihon epäpuhtauksia ja imee itseensä talia. Sitä käytetään myös sisäiseen puhdistukseen - se on emäksisöivä ja alkalisoiva valmiste, joka puhdistaa kehoa ja etenkin suolistoa myrkyistä, raskasmetalleista ja kuonasta. Bentoniittisavi myös tasapainottaa suoliston pH-arvoja.

Hunaja on antibakteerista, siinä on ihoa suojaavia ja hoitavia entsyymejä ja se kirkastaa, pehmentää ja ravitsee ihoa. Antiseptinen teepuuöljy puhdistaa ja hoitaa epäpuhtauksia.

Naamioon tarvitset seuraavia aineksia (hanki luomulaatuisia jos mahdollista):

 • Bentoniittisavea (luontaistuotekaupoista, omani ostin täältä)
 • Hunajaa
 • Teepuuöljyä (100% eteerinen, ei mitään keinotekoista moskaa!)
 • Vettä

Jos olet kuivaihoinen, voit kokeilla lisätä joukkoon jojoba- tai kookosöljyä (myös ihan perus oliiviöljykin passaa hyvin). Parhaan sekoitussuhteen löydät kokeilemalla. Itse laitan yhden osan savea, 1-2 osaa vettä ja yhden osan hunajaa. Teepuuöljyä 2-3 tippaa. Teepuuöljyn kanssa kannattaa alkuun olla varovainen, se saattaa liian suurina annoksina ärsyttää ihoa. Sekoita huolellisesti ja levitä kasvoille välttäen silmänympärysihoa. Anna kuivahtaa (veden määrästä riippuen 15-30 min) ja huuhtele lämpimällä vedellä. Jos ihossa on oikein runsaasti epäpuhtauksia, voit lisätä joukkoon myös omenaviinietikkaa. Vähennä tällöin veden määrää. Huom! Jos ihosi on yhtään herkkä, kannattaa ensin testata naamiota pienelle alueelle. Ensimmäisillä kerroilla iho saattaa punoittaa jonkun aikaa naamion jälkeen, mutta tasaantuu nopeasti.

Kiinnostaisiko teitä jatkossakin tämmöiset kotitekoiset kauneudenhoitoreseptit? Ohjeita löytyy erilaisten naamioiden lisäksi myös mm. hiushoiteista ja -naamioista, kotitekoisista meikeistä ja huulirasvoista. Ja paljon muustakin :)

//The easiest home made purifying clay mask there is! Use one part bentonite clay, one to two parts water and one part honey. Add 2-3 drops of tea tree oil. Mix well and add to your face avoiding the skin around the eyes. Let it be for 15-30 minutes and rinse off with warm water. My skin is bit oily, so if you have dry skin, you can add some jojoba or coconut oil to add moisture. You can also add apple vinegar if you want even more purifying effect. Please note that your face might be a bit red after removing the mask for the first times using this mask, but it'll fade away in few moments. If you have sensitive skin, you might want to test the mask on to a small area  first.

6 comments:

 1. Hih, ihan tuo skuva sinusta. Mun nuorempi tytär 13v. harrastaa näitä omia kosmetiikka kokeiluja :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä on kyllä hauskoja kokeiluja, välillä olen mennyt ihan metsään, ja välillä sitten taas onnistuu tekemään ihan loistosekoituksen - kuten tämä savinaamio :)

   Delete
 2. Oi, olipa kiva postaus! Lisää vaan tällaisia. :)

  Milla / millamainen

  ReplyDelete
 3. Tämä oli oikein kiva postaus. Vaikuttaa hyvinkin kokeilun arvoiselta. Tuo viimeinen kuva sinusta on ihana! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Dahlia :)
   Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

   Delete

Thanks for your time!