Monday, March 31, 2014

my berlin // streets


Berliini on nyt nähty ja koettu, ja paljon jäi vielä nähtävää seuraavaankin kertaan. Se seuraava kerta tulee ihan varmasti – tykästyimme molemmat äidin kanssa kaupunkiin ja sen hivenen boheemeihin viboihin kovasti! Koska reissu oli aika lyhyt, päätimme katsastaa ne pakolliset perusnähtävyydet sekä ison kasan museoita. Olimme ostaneet etukäteen Berlin Pass –kortin, jolla pääsimme kulkemaan kaikilla julkisilla liikennevälineillä koko reissun ajan. Kortti sisälsi myös pääsyn yli 50:een museoon ja moniin muihin nähtävyyksiin, joten säästyimme lippuluukuilla jonottamiselta. Jokunen euro tuli säästöäkin, sillä museoiden sisäänpääsymaksut olivat 8-12 euron välillä per museo, ja kortista pulitimme 66 euroa. Korttiin sisältyi vielä turistibussiajelu, ja siellähän me pönötettiin bussin yläkerroksessa kamerat kaulassa roikkuen kuin kunnon turistit konsanaan :)

Koska aika oli rajallinen ja halusimme nähdä mahdollisimman paljon, olimme tietysti liikentessä aamusta iltaan. Ja sen kyllä tunsi jaloissaan aina päivän päätteeksi! Iltaisin olinkin niin rätti, että uni tuli silmään jo ennen yhdeksää. Hotellilla oli onneksi aamiainen klo 6.30 alkaen, ja olimmekin siellä aina ensimmäisten joukossa. Aikaisessa liikkeellelähdössä oli kuitenkin se huono puoli, että ulkona oli hyisen kylmä auringonpaisteesta huolimatta. Tämänhän olisi tietysti voinut ennakoida ja ottaa mukaan vaikka edes ne hanskat, mutta arvatkaa vaan unohdinko!

Ravintoloista en osaa oikein antaa mitään suosituksia – emme käyneet kertaakaan missään ravintolassa syömässä. Aamiaisella pärjäsi pitkälle päivään, ja syömiset hoidimme lennossa erilaisista katuruokakojuista. Näitä katuruokakojuja voin sen sijaan suositella lämpimästi! Valikoimaa oli runsaasti perinteisestä Saksalaisesta aina kaikenmoisiin etnisiin keittiöihin, ja jokainen maistamani annos oli todella hyvää. Edullisesta parin euron hinnasta huolimatta annokset olivat todella suuria, ja nälkä lähti varmasti. Jos olet samanlainen herkkupersaus kuin minä, yhden ihanan leivospaikan kyllä vinkkaan. Sain itse vinkin Dahlialta, ja laitan sen ehdottomasti uudelleen jakoon - KaDeWe–tavaratalon yläkerran kahvila. Valehtelematta paras koskaan maistamani kakunpala, ja kooltaan se oli ihan mielettömän suuri.

Shoppailemassa emme ehtineet sitten kuitenkaan käydä kuin pikaisesti pyörähtämässä, mutta jotain pientä kivaa jäi kuitenkin haaviin. Olin ennen reissua googlaillut muutamia lempparikauppoja joita täällä Suomessa ei ole, ja ekana suunnattiinkin nelikerroksiseen(!) Forever 21:seen. Vaatteet eivät ole hinnalla pilattuja eikä laatukaan tästä syystä ole mitään luksusmerkkien luokkaa, mutta itse tykkään kovasti heidän boheemista valikoimastaan. Sovituskoppiin kannoin ensihuumassa ison kasan kaikkea, mutta ostin loppujen lopuksi vain yhden mekon ja kirjaillun lyhyen kimonotyylisen huitulan. Naapurissa ostossaldoa kasvatti yhdellä vielä Pull&Bear, josta löysin harmaan kollarin kulahtaneen vanhan tilalle. Urban Outfittersin sisustuspuolelta nappasin matkaan muutamia kivoja juttuja miehen showroomille, ja KaDeWen leluosastolta Olivialle tuliaisia.

Kamera lauloi lähes koko ajan, ja reissukuvia kertyi huikean monta sataa. Pöllin röyhkeästi Dahlian blogista idean jakaa reissukuvia aiheittain useampaan postaukseen, joten tässä tulee ensimmäinen satsi kuvia Berliinin kaduilta. Graffiteja, muuria ja vanhoja autoja – harmaata ja värikästä suloisessa sekamelskassa.

//First set of pictures from my trip to Berlin last week. Really fell in love with the city!6 comments:

 1. Hyvä idea tuo ryhmittely, reissupostauksista tuppaa tulemaan muuten aika pitkiä... Berliini on ollut kauan omallakin listalla ja edelleen kokematta – nyt pitää ryhdistäytyä. Hit me.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti Berliini reissulistalle! On kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen!

   Delete
 2. Ah meine liebe <3 Voi Berliini on niin kaunis. Reissupostauksista tulee muuten todella pitkiä jos ne pistää kaikki samaan, siksi ainakin itse jaan ja sitten vaan toivon, että lukijat jaksavat :D

  Se KaDeWe on kyllä kokemisen arvoinen, ei ole niiden leivosten voittamista. Mutta näin kakkurakastajalle kyllä suosittelen Prahan kakkuja ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vaan ideasta reissupostausten suhteen :)

   Mulla jäi Prahassa leivokset maistamassa, pitäisi melkein jo pelkästään sen takia tehdä uusi reissu! On sekin vaan niin mahtava ja kaunis kaupunki.

   Delete

Thanks for your time!