Sunday, April 27, 2014

beauty alchemy // beetroot blush



Tällä kertaa keittiönoita kokkailee kotitekoisia meikkejä, ja ensimmäisenä esittelyyn pääsee poskipuna. Ja tämä on muuten helppoa kuin mikä! Olen joskus kuullut sanonnan älä laita ihollesi mitään, mitä et voisi syödä - tämä pätee sataprosenttisesti tähän poskipunaan. Et oikeastaan tarvitse mitään muuta kuin punajuurta. Jos olet oikein hifistelijä teet punajuurijauheen itse, mutta helpommalla pääsee ostamalla valmista punajuurijauhetta (löytyy luontaistuotekaupoista).

Jos haluat tehdä jauheen alusta loppuun asti itse, keitä ensin pari punajuurta. Kuori ne, ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Tämän jälkeen viipaleet kuivataan, jos et omista kuivuria, uuni toimii kuivaamiseen myös hyvin. Uuni kannattaa pitää hyvin matalassa lämpötilassa (50-60 astetta), ja viipaleita pidetään siellä noin 8-10 tuntia. Muista pitää uuninluukkua vähän auki, ettei sinne pääse kerääntymään kosteutta. Kuivatut viipaleet voit hienontaa morttelissa jauheeksi.

Itse tykkään punajuurijauheen väristä juuri sellaisenaan, mutta voit myös sekoittaa siihen muita aineita täydellisen värisävyn löytämiseksi. Kaakaojauheella saat poskipunasta tummempaa, ja inkiväärijauhe tuo pientä kiiltoa. Voit myös käyttää poskipunan tekoon muita punaisia marjajauheita, vadelmajauhe ainakin on hyväksi todettu.

Koska puna on puhdas luonnontuote, eikä siihen lisätä mitään säilöntäaineita, se ei kestä hyvänä yhtä kauaa kuin kaupan punat. Sanoisin että voit käyttää punaa 1-2 kuukautta, kun laitat sen ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytät sitä valolta sekä kuumuudelta ja kosteudelta suojattuna. Punajuuriposkipunalla tulee mielestäni kiva, luonnollinen ja kuulas lopputulos. Kannattaa aluksi laittaa sitä vähän, ja lisätä pikkuhiljaa. Sillä voi nimittäin vahingossa saada myös melkoisen punakat posket :)

Mitäs tykkäsitte reseptistä - meneekö kokeiluun?

//This is probably the easiest home made make-up product there is! All you need is beetroot. You can either buy the powder, or make it yourself. If you want to make the powder yourself, first boil two or three beetroots. Then peel them, and slice them to really thin slices. After that, you need to dehydrate them. If you don't have a dehydrator, you can use your oven. Keep the oven on low temperature (50-60 degrees celcius / 140 degrees farenheit) for 8-10 hours, and remember to keep the oven door open to prevent moisture buildup. After they are completely dehydrated, ground the slices into fine powder.

And that's it! I like the color of the beetroot just the way it is, but if you want to go darker, add a little cocoa powder. If you want a little shimmer, add ginger powder. You can also make blush out of red berry powders, raspberry especially is really nice color.

As this is pure natural product without any food preservatives, it doesn't stay good as long as the blushes you buy form the store. I'll say you can use it for month or two, as long as you keep it in an airtight container, and away from heat & moisture.





6 comments:

  1. Jos tuota jauhetta sekoittaisi sheavoihin, tulisikohan siitä huulipunaa ;-D. Kiitos hauskasta vinkistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvin voisi kokeilla, ja e-vitamiiniöljyä sekaan niin säilyvyyskin paranee!

      Delete
  2. Kuulostaa eri mielenkiintoiselta. Harkintaan menee, kokeiluun en vielä uskalla... Mutta houkuttaisi kyllä suuresti testata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti ainakin harkintaan :)

      Delete

Thanks for your time!