Wednesday, April 9, 2014

my berlin // sights


Jos olet samanlainen historiafriikki ja wannabe-arkeologi kuten minä, suosittelen ehdottomasti visiittiä museosaarelle. Museoita on saarella monta, joten varaudu siihen että aikaa palaa! Museosaaren vieressä on myös näkemisen arvoinen Berliner Dom (tuomiokirkko). Kirkko on todella upea niin ulkoa kuin sisältäkin. Domissa käydessä kannattaa tietysti kivuta portaita pitkin ylös saakka, ja jos korkeanpaikan kammo ei vaivaa astua myös ulos kupolille. Näköalat ovat huikeat, vaikka allekirjoittaneen koivet vähän tutisivatkin.

Museosaarella ensimmäinen kohteemme oli Neues museum ja sen muinaisegyptiläinen näyttely, johtotähtenään Nefertitin rintakuva. Näyttelyn laajuus oli pienoinen pettymys, kun tuoreessa muistissa oli vielä Louvren massiiviset kokoelmat. Nefertitiä ei tietenkään saanut kuvata, joten nappasin kuvan pihan mainoksesta. Lisää historiannälkää tyydyttivät Altes museum ja Bode museum, mutta koko potin räjäytti kuitenkin Pergamon museum. Jos ehdit vain yhteen - mene sinne! Museosta löytyy mm. ihan mielettömän upea ja hurjan suuri Zeukselle omistettu Pergamonin alttari, joka on tuotu Saksaan osissa ja rakennettu uudestaan pala palalta. Museosta löytyy myös (niin ikään upeat ja suuret) Babylonin kaupunginportti sekä Miletoksen portti. Näitä siellä ihmeteltiin ja ihailtiin ihan ajan kanssa.

Muita pakollisia nähtävyyksiä olivat tietysti Bradenburgin portti, Holokaustin muistomerkki, Voitonpylväs ja korkealle kohoava televisiotorni. Checkpoint Charliella piti tietysti myös käydä, ja sen ympäristöstä löytyikin suurin osa edellisen postauksen upeista graffitein koristelluista Berliinin muurin osista.

Paljon jäi vielä nähtävää, mutta tässä oli kuitenkin pikainen ensivisiittimme Berliiniin. Ensi kerralla listalle sitten taas lisää nähtävää ja koettavaa!

//Last set of my Berlin pics.
4 comments:

 1. Oi voi, matkakuumehan tässä nousee näitä lukiessa! <3 Ihana postaus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Dahlia! Nythän minäkin voisin taas alkaa matkakuumeilemaan - minnehän seuraavaksi :)

   Delete
 2. Upeita kuvia ! Näissä näkyy vilahdus mahtipontisesta Berliinistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara! Oli siellä kyllä paljon upeaa kuvattavaa :)

   Delete

Thanks for your time!