Wednesday, May 21, 2014

OTZSHOES // summer edition

Yhteistyössä OTZSHOES Scandinavian kanssa

Muistanette ehkä ne ihanat talvitöppöset, jotka sain viime syksynä OTZSHOES Scandinavialta (postaus täällä)? Tällä kertaa pääsimme mieheni kanssa kesäkenkien makuun, kun saimme käydä valitsemassa Mikonkadun pop-up shopista itsellemme kesäversiot samalta merkiltä. Mies valitsi hillittyä mustaa, ja minä tietysti räväkkää pinkkiä. Mikonkadun putiikki on ihanan valoisa, ja värikkäät kengät pääsevät vaaleassa sisustuksessa mainiosti oikeuksiinsa. Värikkäät kengät ovat silmäkarkkia parhaimmillaan! Pop-up shopin lisäksi kenkiä myydään heidän omassa verkkokaupassaan (täällä), sivuilta löydät myös listan muista jälleenmyyjistä.

Jos merkki ei ole ennestään sinulle tuttu, tässä vähän historiaa kenkien takana. Voit käydä lukemassa lisää tarkemmin täältä.

Vuonna 2005 urheilullisen lifestyle-brändin luova johtaja Ludo törmäsi Petr Hlavacekin kirjoittamaan artikkeliin koskien maailman vanhimpia koskaan löydettyjä kenkiä. Nämä kengät kuuluivat 3300-luvulla ennen ajanlaskun alkua eläneelle jäämies Ötzille. Kengät olivat ajanjaksoon nähden merkitykselliset, sillä ne oli valmistettu peurannahkaisista päällisistä, jotka oli ommeltu karhunnahkaisiin pohjiin. Kengissä oli myös verkkomainen kudottu sisäsukka, jossa oli täytteenä kuivaa heinää ja sammalta. Näin kengät olivat sekä mukavat että lämpimät. Ötzin  innoittamana Ludo suunnitteli uudelleen nämä ikoniset kengät lisäämällä niihin tämän päivän trendejä, mukavuutta ja teknologiaa. OeTZI3300 kenkäkonsepti oli näin ollen syntynyt. (otzshoes.fi)

Kengät ovat supermukavat CorkTech® -pohjallisen ansiosta:

CorkLite® valmistetaan yhdistämällä prässäämällä muotoiltu ohut 1.8 mm korkista valmistettu pohjaosa, joustava painevalettu etyylivinyyliasetaattinen levymateriaali, 1.8 mm korkkikerros sekä pehmeä mokkanahkainen pintamateriaaali kevyeksi, anatomisesti muotoilluksi korkkipohjaksi. Monikerrosrakenteen ansiosta pohja tuntuu jalassa mukavan pehmeältä ja se muotoutuu käytössä jalan muotoja tukevaksi. Antimikrobinen korkkipohja on suunniteltu edistämään tervettä ryhtiä ja voit käyttää kenkää jopa ilman sukkia. (otzshoes.fi)

Vakuutuin jo talvikenkien laadusta ja käyttömukavuudesta, ja olen ihan varma, että nämä kesäisemmät versiot ovat aivan yhtä mahtavat. Tänään en tuliteriä popoja vielä uskaltanut jalkaan laittaa etteivät mene vesisateessa heti ihan kuraiseksi, mutta huomenna pääsevät ihan varmasti neitsytmatkalle.

Ovatko OTZ-popot jo sinulle tuttuja? Ja mitäs tykkäätte valinnastani?

//I got to choose one pair of OTZshoes from their Finnish pop-up store, and of course went with a bright pink pair.
4 comments:

 1. No siinä on vallan hauskat kenkäsöpöläiset!

  ReplyDelete
 2. Oi mitä ihania herkkuvärejä kengissä. Niin kauniit kesäpopot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä ovat kyllä melko ihananat :)

   Delete

Thanks for your time!