Wednesday, June 4, 2014

beauty alchemy // sugar scrub


Viime kerran suolaisista tunnelmista makeisiin – vuorossa sokerikuorinta. Tämä on suorastaan syötävän hyvän tuoksuista, ehkä jopa vähän jouluistakin kaneleineen ja omppuineen. Mutta joulufiiliksistä viis, se saa ihon yhtä pehmoiseksi oli sitten talvi tai kesä! Ainekset ja valmistusprosessi ovat jälleen kerran ihan pässinlihaa, kaupasta mukaan seuraavaa:

 • omenasosetta, niin sileää kuin mahdollista
 • sokeria (oman maun mukaan fariinisokeria, intiaanisokeria tai vaikka sitä ihan perus valkoista taloussokeriakin)
 • hunajaa
 • kanelia

Omenasose toimii kostukkeena, joten se on reseptin pääraaka-aine. Itse laitoin tuohon kuvan purkissa näkyvään määrään noin kaksi ruokalusikallista. Hunajaa lorautin teelusikallisen, ja sokeria sen verran, että rakeisuus oli omaan makuuni passeli. Kanelia kannattaa laittaa ainakin alkuun hyvin varovasti, se aiheuttaa helposti ihoärsytystä. Oma ihoni on siihen jo niin tottunut, että voin ripotella sitä hyinkin vähän enemmän. Sanoisin että kuorinta säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa 1-2 viikkoa, joten mitään älyttömän isoa satsia ei kannata kerralla valmistaa.

Omena ja kaneli eivät ole resptissä vain hyvän tuoksunsa vuoksi, vaan omena sisältää omenahapon ja kaliumin lisäksi mm. A ja C vitamiinia, ja kaneli on antiseptisyytensä takia mainiota epäpuhtauksia vastaan.

Seuraavalla kerralla sitten reseptiä hiustenhoitoon!

//This facial scrub smells so delicious, you really want to eat it! But besides the great smell, it’s also really effective. You need only few ingredients: apple sauce (organic and smooth as possible), sugar (brown sugar is best), honey and cinnamon. You’ll learn the right amount of each ingredient by trying what best works for you, but for example I used 2 large spoons of apple sauce and 1 table spoon of honey. You might want to go easy with the cinnamon first, as I can easily cause skin irritation. Use enough sugar, so you get the desired amount of grain to the scrub.

Apple contains potassium, malic acid and vitamins A & C, and cinnamon is antiseptic so it’s really good for pimples. This scrub leaves your face really soft and fresh!


10 comments:

 1. Kuulostaa syötävän hyvältä ;) Kun olin pieni mummini laittoi aina hunajaa kasvoilleen kun menimme saunaan ja kertoi sen pehmentävän ihoa. Kokeilin itsekin :)
  Kuvat tässä postauksessa ovat aivan ihanat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara! Tuota hunajaniksiä käytän usein itsekin saunassa, ja kookosöljyn kanssa hunajasta tulee myös ihana hiusnaamio saunaan!

   Delete
 2. Tämä on niin yksinkertainen, että jopa tällainen poropeukalo kuin minä saattaisin saada tuon onnistumaan. Ja tarvikkeetkin löytyvät omista kaapeista;)
  Kuvista voi melkein haistaa tuon tuoksun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti saat onnistumaan, nyt vaan kokkailemaan :)

   Delete
 3. Kiva vinkki, kuulostaa tosin sellaiselta, että söisin ainekset :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lusikallinen kasvoille, ja toinen suuhun :)

   Delete
 4. Kiitos vinkistä, tän tulen toteuttamaan kesän aikana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, ja näitä tulee tänne varmasti lisääkin tässä kesän aikana :)

   Delete
 5. Replies
  1. Kiitos Sara, käyn kurkkaamassa :)

   Delete

Thanks for your time!