Friday, July 18, 2014

my power place

 

Minun voimapaikkani on ehdottomasti metsä. Mahtavat vanhat puut, sammaleiset kivet ja kannot, puiden välistä suodattuva auringonvalo, puunjuurakot, kallionlohkareet, metsäpurot sekä ne lukuisat pienet piilopaikat, joissa ihan varmasti asuu keijuja ja menninkäisiä. Metsän tuoksua pitäisi voida pullottaa kotiin viemisiksi, varsinkin sateenjälkeisessä metsässä on ihan mielettömän upea tuoksu! Keväällä ja alkukesästä metsä huokuu vihreyttä ja elämää, mutta rakastan myös syksyasuun pukeutuvaa ja hieman mausteiselta tuoksuvaa metsikköä.

Metsässä kävely on lähes meditatiivista, kun kaikki aistit täyttyvät tuoksuilla, väreillä ja mielikuvilla. Stressitaso laskee välittömästi, ja olo on lenkin jälkeen energinen ja voimaantunut. Käynkin mieluiten metsäretkilläni yksin, sillä en halua latistaa kokemusta höpöttelemällä niitä näitä. Etsin hyvän paikan istuutua, ja annan ajatusten virrata tai olla virtaamatta. Saa nähdä periikö tyttäreni rakkauteni metsään, ainakin tällä hetkellä karhut (ja krokotiilit, leijonat ja muut hurjat metsäneläimet) vähän hirvittävät pikkuneitiä - hämähäkeistä nyt puhumattakaan :)

Mikä on sinun voimapaikkasi? Oletko myös metsänneito, vai viehättääkö esimerkiksi merimaisema enemmän?

//The forest. My power place.


6 comments:

 1. Oikeita satumetsiä kuvissa , kauniita ❤️ Metsä on rauhoittava paikka . Vaikka olen sisämaan tyttöjä, oma elementtini on meri , mainingit rantaan rauhoittavat. Ja kuten luonto muutenkin, osaa olla myös pelottava , luonnon voimat ovat melkoiset !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos anneaulikki! Luonnonvoimat osaavat kyllä olla aika hurjia, kyllä esimerkiksi se vähän aikaa sitten ollut kunnon ukkosmyrsky veti hiljaiseksi.

   Delete
 2. Kauniita kuvia ! Pidän kyläl metsistä mutta ehkä mieluiten oleskelen puistoissa. Meren rannalla on myös ihana olla mutta riippuu vähän paikasta. Kaivarin ranta ei minusta oikein olen merenrantaa :D

  Oletko jo kurkannut Blogikirppikselleni ? Siellä on yhdet Dieselin levälahkeiset farkut ja Zaran kukkapaita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara!

   Voi apua, minä olen ollut ihan blogipimennossa nyt lomalla. Täytyypä käydä kurkkaamassa kirpparia :)

   Delete
 3. Ihania kuvia - ja pidän metsistä, mutta minun voimapaikkani on Pohjois-Karjalassa, mökkijärven rannalla;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Se sinun postaama voimapaikkasi onkin kyllä niin idyllinen!

   Delete

Thanks for your time!