Monday, September 22, 2014

pumpkin festival


Minä olen aivan hurjan suuri Halloween-fani, ja olen aina surkutellut ettei täällä kotisuomessamme ole Jenkkien tyyliin suuria kurpitsatiloja joista käydä omat kurpitsansa valitsemassa. Puhumattakaan tietenkään itse koko Halloween-perinteestä pukuineen, juhlineen ja trick-or-treat -kierroksineen! Myös Halloweenin historia on hyvin mielenkiintoinen, legendoineen kaikkineen.

Pahoittelen kurpitsakuvien ähkyä - en millään raaskinut karsia kuvia, heheee. Ei tämä nyt ihan samassa mittakaavassa Jenkkien kanssa tietenkään ole, mutta ai että miten ihana kurpitsajuhla oli järjestetty Koiramäen Pajutallilla! Miljöö oli kaunis jo itsessään, ja kurpitsajuhlan tuntua toivat tilalle tehdyt asetelmat erilaisine kurpitsoineen ja muine somisteineen. Lapsille oli järjestetty kaikenlaista puuhaa, ja vanhemmat pääsivät nauttimaan kahvilan maistuvista herkuista. Voitte arvata että minä olin siellä ihan onneni kukkuloilla - olisin voinut fiilistellä tunnelmaa hamaan tappiin asti! Mukaan kotiinviemisiksi ostin kaksi kurpitsaa, enemmänkin olisin ostanut mutta jäljellä ei ollut enää kuin noita pienempiä yksilöitä. Täyty sitten lähempänä lokakuun loppua metsästää muutama suurempi yksilö, joista kaivertaa perinteiset kurpitsalyhdyt ja paistaa piirakat sun muut Halloweenherkut.

Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Koiramäen Pajutallilla! Siellä myydään mm. pajutöitä, ja jos ne eivät kiinnosta, löytyy myös ihania sisustustavaroita ja jo aiemmin mainitsemani kahvila (jossa mm. aivan taivaallisen hyviä vanhanajan herkkuja ja kotitekoisia tikkunekkuja). Lapsille löytyy hauska pajuista tehty peikkometsä, ja tilalla asustaa myös suloisia kaneja ja minipossuja joita perheen pienemmät voivat ihastella vanhempien shoppaillessa. Pajutila sijaitsee Tuusulassa, tarkemmat ohjeet nettisivuilla.

Löytyykö lukijoista muita Halloween-faneja?

//Visited a pumpkin festival last weekend, I'm a huge Halloween fan, so loved it there!

6 comments:

 1. Ihanat kuvat! Ihan mahtavia ja niin täynnä väriä ja energiaa :)

  ReplyDelete
 2. Ihania kuvia ja niin kauniin syksyiset värit. Meillä intoillaan täällä myös lähestyvää Halloweenia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saija, ja kiva kun on muitakin Halloweeniin höpsähtäneitä :)

   Delete
 3. Oi, mun lempijuhlapyhä vuodessa! Tai juhlin enemmän kekriä, mutta Halloweenin visuaalinen maailma iskee kyllä yhtä kaikki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samhainia juhlistetaan täällä, mutta tosiaan Halloweenin visuaalinen puoli kolahtaa kovaa :)

   Delete

Thanks for your time!