Tuesday, October 14, 2014

foggy sheep island


Saimme sitten kuitenkin raivattua vielä sunnuntaina aikataulusta tilaa pienelle luontoretkeilylle, tosin sinne Nuuksioon asti emme vieläkään kerenneet. Lammassaari ja Kuusiluoto olivat sopivasti matkan varrella kohti seuraavaa etappia, ja ilokseni myös lampaat olivat vielä siellä laiduntamassa ennen siirtymistä talviteloilleen.

Ilma oli todella sumuinen, ja jotenkin aistin siinä harmaudessa (jopa melkein valkoisuudessa) aavistuksen tulevasta talvesta. Tunnelma oli lähes aavemainen pitkospuita pitkin kävellessä korkean kaislameren keskellä, kun horisontti peittyi sumuun ja luonto oli aivan äänetön - vain omien askeltemme kaiku puisella alustalla rikkoi hiljaisuuden. Jonkin aikaa käveltyämme vastaan tuli kutenkin vanha portti, jonka takana aukeni taas tuttu ja turvallinen ruskamaisema. Polut olivat peittyneet värikkäisiin lehtiin, ja pihlajan oksat olivat kallellaan punaisten marjojen painosta. Pienet papanat kalliolla kielivät lampaiden laiduntavan lähellä. Ja siellähän ne pian olivatkin, kaikki kolme meitä uteliaasti katsellen.

Paluumatkalla kaikki aavemaisuus karisi yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin, kun seuraava aikataulu joudutti askeliamme ja väistelimme vastaantulevia retkeilijöitä kapeilla pitkospuilla kiirehtiessämme kohti parkkipaikkaa ja paluuta todellisuuteen. Tämä pieni palanen maagisuutta kiireisen viikonlopun keskellä oli kuitenkin kaikki mitä tarvitsin, ja luonto latasi akkuni täyteen energiaa työviikkoa varten. Uudet retket toisissa maisemissa sitten seuraavana viikonloppuna!

//Visited a nearby nature conversation area last weekend, and the weather was really foggy. A bit ghostly feeling, when the nature was completely silent, and all you could hear was the sound of your own feet on the wooden duckboard.13 comments:

 1. Oi ihana mitä taianomaisen tunnelmallisia kuvia <3

  ReplyDelete
 2. Upeita kuvia ja miten kaunis tunnelma. Olisipa ihanaa saada asua tuollaisissa maisemissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elise! On kyllä kiva että näitä maisemia löytyy niin läheltä kotia.

   Delete
 3. Kauniita hetkiä ja kyllä se lähestyvä talvi on aina jotenkin aavemainen, etenkin harmaansävyisinä päivinä - mutta aaveethan ovat varsin kiehtovia..... :)

  ReplyDelete
 4. On kyllä ihanan viipyilevä tunnelma.

  ReplyDelete
 5. Miten tunnelmallisia kuvia, aivan ihania!

  ReplyDelete
 6. OMG ihania kuvia ! Nyt on ihan pakko lähteä kuvaus reissulle :)

  ReplyDelete
 7. Ah, niin mun lempipaikka Helsingissä, kauniita kuvia kuten aina! <3

  Hei ps. mulla on blogissa uudistuksia, jonka myötä postaukset eivät päivity enää bloggerin blogivirrassa, tylsä juttu, jos haluat lueskella uusia postauksia niin lukijan pitäisi päivittää blogin osoite nykyiseen. :)

  ReplyDelete

Thanks for your time!