Thursday, October 16, 2014

something old


Siinä se nyt vihdoin ja viimein on! Olen jo pitkään etsinyt sitä täydellistä nojatuolivanhusta sekä vanhan tavaran liikkeistä että pitkin nettiä. Lopultakin löysin huuto.netistä tämän vanhan rokokoo-tuolin ihan törkeän halvalla - epäilen että myyjällä on käynyt ajatusvirhe hinnoittelussa tai sitten siitä piti vain päästä nopeasti eroon. Niin tai näin, minä olen ainakin erittäin tyytyväinen huokeaan löytööni.

Tuolin runko on todella hyvässä kunnossa, ainoastaan verhoilussa näkyy vanhuksen ikä. Tämä innostikin minut googlailemaan verhoilukursseja, tosin tältä syksyltä ne olivat kaikki ehtineet jo täyttyä. Uusi yritys kevään kursseille, siihen asti tuoli saa olla ihan omana itsenään. Ties vaikka saisi jäädäkin tuollaiseksi, vähän rähjäisessä ulkonäössä on kuitenkin sitä omaa särmäänsä.

Samoin kuin pukeutumisessani, arvostan myös huonekaluissa ja sisustusesineissä vanhaa käsityötaitoa ja laatua. Kotoamme löytyykin suloinen sekamelska uutta massatuotantoa, vanhaa uniikkia ja vielä vanhempaa antiikkia. Rakkain sisustuselementtini on reilu 100 vuotta vanha puinen matka-arkku, joka toimittaa sohvapöydän virkaa.

Pidätkö sinä vanhoista huonekaluista ja esineistä, vai oletko enemmän modernin ystävä?

//I finally found the perfect old rococo chair, that I have been looking for for ages.


10 comments:

 1. Waau! just kehuin edellisen postauksen kuvia ja nyt saa tuoli kehut. Mutta minkäs teet, sulla on hyvä maku kaiken suhteen :-D

  ReplyDelete
 2. Mikä löytö !!! Tuoli on kaunis noinkin, tietysti jos siinä istuu paljon, lähtee verhoilu kulumaan lisää. Itselläni on isän äitini lapsuuden kodista harmaa kustavilais tuoli, joka on odottanut jo verhoilua jo muutaman vuoden. Vihdoin löysin siihen kankaan tai oikestaan kaksi ja nyt mietin kumpi. Tuolissa tosin täytyy verhoilla vain istuin, joka lähteen helposti irti ja voin tehdä sen itse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi hyvin kuvitella, että tämäkin yksilö varmasti joutuu odottamaan verhoilua jokusen tovin :)

   Delete
 3. Onpa kiva tuoli! Itsekin etsin vanhaa tuolia jonka voisi kunnnostaa. Vanhat tuolit on jotenkin niin sympaattisia! :)

  ReplyDelete
 4. Onpas kaunisrunkoinen tuolivanhus jossa on oikeaa henkevyyttä. Verhoilun uusimalla siitä kuoriutuu suorastaan loistokas, hieno löytö!

  ReplyDelete

Thanks for your time!