Monday, February 9, 2015

2nd time around


Vuosi 1984. Pieni tyttö ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan Kreikan saaristossa. Kaikki on hyvin jännittävää ja uutta, mutta käsi kädessä äidin ja isän kanssa on turvallinen olo. Käsi kuitenkin irtoaa kädestä, kun vähän matkan päässä kaupan näyteikkunassa näkyy keltainen mekko. Pieni tyttö juoksee kohti näyteikkunaa ja keltaista mekkoa. Pienet kasvot sulavat hymyyn, ja silmissä loistaa pieni toive. Saanhan, äiti, saanhan tämän ihanan mekon?

Vuosi 2015. Toinen pieni tyttö on kylässä mummilla ja vaarilla. Leikkien lomassa hän huomaa makuuhuoneessa jotain keltaista pilkistämässä vaatekaapin oven raosta. Määrätietoiset askeleet suuntaavat kohti tätä keltaista kankaanpalaa, ja pienet kasvot sulavat hymyyn kun keltainen kangas osoittautuu mekoksi. Saanhan, mummi, saanhan tämän ihanan mekon?

Aika näyttää, tekeekö tämä ihana mekko vielä joskus tulevina vuosikymmeninä kolmannenkin pienen tytön onnelliseksi :)

Itse käytin mekkoa 4-vuotiaana, mutta Olivia on sen verran pidempi ikäisekseen, että mekko on melko passeli jo nyt 3-vuotiskesänä.

//I got this dress when I was 4 years old (1984), and now it's perfect for my daughter. Time will tell, if someday a third little girl will be using this as well :)

10 comments:

 1. Suloinen mekko :)

  Minultakin on jäänyt hyviä vaatteita tytölleni, mutta mahtavatko nämä nykypäivän vaatteet sitten enää kestääkään niille mahdollisille lapsenlapsille asti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elise! Ihan totta, ei nämä nykypäivän lastenvaatteet taida olla ihan niin kestäviä kuin ennenvanhaan.

   Delete
 2. Kaunis mekko - ja ihana tarina sen takana <3

  ReplyDelete
 3. Tollaiset muistot ovat ihania. Minullakin on muutama lapsuuden aikainen vaate jemmassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äitini oli säästänyt useammankin vaatteen, mutta suurin osa meni pilalle kun mökillä tuli vesivahinko. Siellä meni monta laatikollista muistoja pilalle :(

   Delete
 4. Tänne tulin heti kurkkimaan! Mahtavaa, että tulin ja mahtavaaa, että sinäkin löysit blogiini! :) Ihana tarina. Hyvännäköinen blogi! t.Kaisa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tulit kyläilemään Kaisa :)
   Ja kiitos!

   Delete
 5. Upea mekko, ja niin kaunis tarina :)

  ReplyDelete

Thanks for your time!