Wednesday, March 18, 2015

solar energy
Mikä mahtavan energinen viikonloppu ja alkuviikko takana! Ei mitään maatamullistavan ihmeellistä - niitä arjen pieniä iloja. Ulkoilua auringonpaisteessa, urheilua sisällä ja ulkona, synttärikahvituksia ja peuhaamista lapsukaisen kanssa. Kyllä tuo aurinko ja raikas ulkoilma antavat vaan niin hurjasti energiaa!

Viime perjantaina kävin kokeilemassa itselleni aivan uutta lajia - boulderointia. Boulderointi on kiipeilyä kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla ilman köysiä tai apuvälineitä. Ensikertalaisena lähdin kiipeilyseinästä liikkeelle, jätetään ne kalliot suosiolla lajia pidempään harrastaneille.

Ja oli kuulkaas ihan hurjan kivaa! Alkuun vähän jännitti lähteä kapuamaan viiden metrin korkuista seinää ilman mitään turvaköysiä, mutta nopeasti se jännitys hälveni kun otteet kävivät varmemmiksi. Ihaillen katselin lajia pidempään harrastaneita - he kiipeilivät kuin hämähäkkimiehet konsanaan vaikka minkälaisia pintoja pitkin. Tätä on ihan pakko käydä kokeilemassa uudestaan, näyttipä kyseisessä paikassa olevan myös alkeiskurssejakin jos nyt oikein kunnolla lajista innostun.

Boulderoinnin lisäksi harrastin viikonloppuna myös ihan perinteisempiä lajeja kuten lenkkeilyä ja patikointia. Sunnuntaina kävimme Luukissa katsomassa miten pitkälle kevät on edennyt. Metsässä oli paikoitellen vielä ihan hurjasti lunta, mutta kävelytiet olivat jo monin paikoin ihan sulana. Upeassa auringonpaisteessa patikoidessamme harmittelimme vain, ettei tullut otettua eväitä mukaan. Luukissa olisimme nimittäin viihtyneet vaikka kuinka pitkään!

Oletko sinäkin ottanut kaiken irti näistä upeista kevätpäivistä?

//Great spring weekend behind, with lots of outdoor activities, jogging and hiking, and absorbing the solar energy!

6 comments:

 1. Oli kyllä ihana palata takaisin Suomeen auringonpaisteeseen vaikka flunssan toinkin mukanani :) Olen käynyt kaverin kanssa kiipeilemässä Tapanilassa mutta toistaiseksi ihan valjaiden varassa ;) Siinäkin on ihan tarpeeksi jännitystä korkeanpaikankammoiselle...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasinkin vasta äsken, ettei sinun blogisi ollut päivittynyt lukulistalleni, klikkasin äkkiä blogiisi ja nojatuolimatkalle Intiaan! Että tervetuloa vaan takaisin näin viikon myöhässä :)

   Kiipeily on kyllä jänskää puuhaa, valjailla tai ilman!

   Delete
 2. Kyllä se aurinko vaan antaa ihan valtaavsti energiaa! Boulderointia en ehkä uskaltaisi, vaikka kiinnostaa. KOrkeanpaikan kammo on meinaan aika kova.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli kyllä niin hurjan hauskaa! Ehkä voisit kokeilla ensin valjaiden kanssa? Sitten saisi vähän varmuutta.

   Delete
 3. Joo, kyllä sitä nyt osaa ottaa kaiken ilon irti auringosta ja valosta, kun oli vähän synkempi tuo talvi... Juuri tänä aamuna koiran kanssa havahduin siihen, miten mukavaa onkaan tallustella hissukseen auringonpaisteessa - vaikka olikin vielä pakkasta :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sitten tuli se räntä ja vesisade tietysti. Blääääääääääh :)

   Delete

Thanks for your time!