Monday, July 13, 2015

details // livingroom

Nyt seuraa liuta jokseenkin huonolaatuisia kuvia, mutta koittakaa kestää. Onnistuin hukkaamaan kameran laturin, joten kuvat on näpsitty puhelimella. En kuitenkaan malttanut odottaa, vaan kuvia piti päästä jo räpsimään ja jakamaan. Ehkä näistä kuitenkin selvän saa! Tässä siis pientä kurkkausta meidän uuden kodin olkkariin - muut huoneet ovat vielä jokseenkin kesken sisustuksen ja somistuksen osalta.


Minun huikean ihana DIY-projekti eiliseltä koristaa nyt olkkarin seinää! Innostuin oikein kunnolla askartelemaan, tein nimittäin myös hauskan viirinauhan vanhoista kangastilkuista. Kunhan liima on kunnolla kuivunut, pääsee sekin seinälle.


Tätä taulukollaasia ajattelin jatkaa vielä jonkun verran, kellarista löytyy nimittäin iso kasa tauluja ja valokuvasuurennoksia. Tältä seinältä löytyy kolmen sukupolven teoksia - ylimpänä on mummoni maalama japanilainen nainen, oikealla oma pääkallotekeleeni ja alimmainen (huonosti erottuva) valkoinen kehys sisältää Olivian ensimmäisen pääjalkaisen. Vasemmalta alhaalta löytyy myös omaa käsialaani oleva kiinalainen pappa. Naamio on matkamuisto Italiasta.


Eniten harmaita hiuksia aiheuttava asia meidän olkkarissa ovat nuo pirun johdot! Olkkarissa on pistorasioita tasan kahdessa paikassa, ja mielestäni aivan epäloogisissa semmoisissa. Noille seinän viertä kulkeville johdoille ei siis voi mitään, yritän vain olla katsomatta lattianrajaan :)


Tämän suuren siveltimen olen tuonut joskus Kiinasta, ja sen ainoa funktio on oikeastaan roikkua seinällä ja näyttää nätiltä. En ole raaskinut ottaa käyttöön, ja koska se on todella suuri, saisi maalattava kanvaskin olla ihan mielettömän kokoinen että tuolla mahtuisi maalailemaan.


Kirjahyllyn päältä kurkkii lisää matkamuistoja. Kori on ostettu Kiinasta, ja ruukun olen tuonut Kreikasta katumarkkinoilta. Maapallo ei tosin ole matkamuisto, mutta matkoista sekin muistuttaa.



Kirjahyllyn vieressä ikkunan alla on kiinalainen antiikkisenkki, joka on ikuisuuslainassa äidiltäni. Se ei mahtunut vanhempieni uuteen kotiin, joten mielelläni olen ottanut sen meille hoitoon. Senkin päälle olen ripotellut kaikenlaisia esineitä, jotka tosin vaihtavat paikaa harva se päivä. Temppelileijonapariskunnan olen tuonut Kiinasta, safarihattuinen poika löytyi pienestä sisustusliikkeestä Espanjasta. Sille oli parikin, mutta sen olen onnistunut jo rikkomaan.


Lasikuvun alta kurkkii ostos viimeisimmältä Kreikan reissulta, minotauruksen pään ostin turistikojuista Knossoksen raunioilta.


Kristalleja ja kiviä meiltä löytyy vähän joka paikasta, rakkaimmat ovat tässä kulhossa kiinalaisen senkin päällä.


Kattolampun varjostimen olen löytänyt Indiskasta, harmittaa etten silloin ostanut useampaa. Jos joku tietää mistä vastaavia voisi löytää, hihkaiskaa hep kommenttiboksissa!



Sohvapöydän virkaa toimittaa antiikkinen arkku, ja sohvaa koristaa tietysti tyynyröykkiö jota mies inhoaa. Itse voisin laittaa siihen vielä tuplasti lisää tyynyjä! Lehmänkarvainen lattiatyyny on meidän hauvan omaisuutta, siinä on niin mahdottoman kiva loikoilla.


Olkkarin vierestä löytyy keittiö, mutta se vaatii vielä sen verran hommia että siihen palataan tätä pientä kurkkausta lukuunottamatta myöhemmin erikseen. Kaakelit ja saumat ovat melkoisen huonossa kunnossa, ne on ihan pakko uusia molemmat. Kaapistot ovat ihan siedettävät, joten niiden kanssa selviän pelkästään vetimet vaihtamalla.

Tämmöistä meillä - sulassa sovussa sekaisin Ikeaa, antiikkia ja muuta vanhaa rojua. Miehelläni olisi ehkä vähän pelkistetympi maku, mutta olemme sopineet että minä en puutu hifi-hankintoihin jos hän antaa minun sisustaa rauhassa :)

12 comments:

 1. Ihania juttuja :) Toi sulkakoriste on ihastuttava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sina! Tykkään siitä kyllä hurjasti itsekin :)

   Delete
 2. Saako teille muuttaa? Kun teillä on niin ihanan näköistä <3

  ReplyDelete
 3. On kyllä kaunis koti ja kauniita esineitä! <3 Tuollaisen sulkakoristeen voisi itsekin kokeilla tehdä..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mulla oli pitkään tuo puunpätkä odottamassa inspiraatiota, mutta vihdoin sain sen tehtyä :)

   Delete
 4. Ihana koti - ja ihan sinun näköisesi! Diy on hieno - ja teillä on kyllä hieno sopimus miehesi kanssa - meillä se ei onnistu, kun isännällä on liikaa esineitä, joiden kanssa joudun elämään konseksuksessa. Ja hifipuolta en miehelle suostu luovuttamaan - meillä ei sen jälkeen toimisi yksikään laite, jos herra insinööri niihin saisi koskea;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lady! Sopimus on kyllä ihan huippu :)

   Delete
 5. Hurjan kivan näköistä ! Ja tosiaan näyttää ihan sun kodilta :)

  ReplyDelete
 6. Jos olitkin joskus muuttamassa meille vuokralle, niin mä voisin puolestani muuttaa teille -aivan mielettömän ihana koti! Ja elämässä pitää ehdottomasti olla asioita joiden ainoa funtio on näyttää nätiltä :)

  ReplyDelete

Thanks for your time!